Wil je je e-mailadres van Versio gebruiken in een e-mailprogramma, zoals Outlook, Thunderbird, Apple Mail of Gmail? Gebruik dan de volgende instellingen.

Inhoudsopgave

Inkomende mail

Servermail.versio.nl
Gebruikersnaamje mailadres
WachtwoordHet wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je in wilt stellen
Poortnummer993 (IMAP)
VersleutelingSSL
Wachtwoord verificatie vereist (SPA) / identiteitscontroleUit

Uitgaande mail

Servermail.versio.nl
Gebruikersnaamje mailadres
Wachtwoord Het wachtwoord dat bij de e-mailbox hoort die je in wilt stellen
Poortnummer465
VersleutelingSSL
Wachtwoord verificatie vereist (SPA) / identiteitscontroleuit

NB: In sommige e-mailprogramma's staat er bij 'geavanceerd' of 'meer instellingen' ook nog het volgende:

• Pad van de hoofdmap /
  • Prefix IMAP-pad /
  • Voorvoegsel IMAP-pad /
  • Hoofdmap

De mag je altijd leeg laten. Staat er al iets ingevuld? Haal het weg.

Uitzonderingen

Krijg je een foutmelding of wil het toevoegen toch niet lukken? Probeer één van deze varianten.

• Niet alle programma's kunnen goed overweg met de uitgaande poort 465 over SSL. Probeer dan de volgende instellingen: Uitgaande mailserver: mail.versio.nl met poort 587, beveiligd met StartTLS
  • Gebruik je geen Outlook? Probeer Wachtwoordverificatie (SPA) eens aan te zetten

Wachtwoord vergeten

Lukt het toevoegen van je account niet? Misschien is het wachtwoord wat je gebruikt niet juist. Je kunt het testen door in te loggen op de webmail. Lukt het daar ook niet? Probeer dan eens om een nieuw wachtwoord in te stellen. Je leest hier hoe je dat doet.