Heel handig, zo'n functie in je browser of tool om je wachtwoorden op te slaan. Scheelt weer onthouden. Tenzij er iets verandert waardoor de browser of passwordtool het inlogscherm niet (her)kent. Op deze pagina lees je hoe je dan je wachtwoord uit het programma kopieert.

Inhoudsopgave

Kopiëren en plakken

Wanneer je je wachtwoord in je browser of tool hebt opgeslagen, wordt deze automatisch ingevuld als je wilt inloggen. Soms komt het echter voor dat het programma de inlog niet herkent, bijvoorbeeld door een gewijzigde link. Je kunt dan het opgeslagen wachtwoord uit je browser of password tool kopiëren en deze vervolgens plakken in het inlogscherm. Vervolgens kun je de wijziging opslaan in je browser of tool, zodat je weer helemaal up to date bent.

Google Chrome

1. Klik op de menuknop (drie puntjes, rechts);
  2. Ga naar 'Instellingen.
  3. Ga naar naar 'Automatisch invullen';
  4. Klik op 'Wachtwoordmanager';
  5. Klik vervolgens  op de drie puntjes achter achter het account waarvan je het wachtwoord wilt kopiëren;
  6. Klik op 'Wachtwoord kopiëren';
  7. Je wachtwoord wordt gekopieerd naar het klembord, zodat je deze in je inlogscherm kunt plakken en bijwerken.

Mozilla Firefox

1. Klik op de menuknop (drie streepjes, rechts);
  2. Ga naar 'Instellingen.
  3. Ga naar naar 'Privacy en Beveiliging';
  4. Klik op 'Opgeslagen aanmeldingen'. (Werk je op een smartphone of tablet dan kan het kan zijn dat je dit eerst moet vrijgeven met de ontgrendelingsknop);
  5. Selecteer het account waarvan je het wachtwoord wilt kopiëren;
  6. Klik op 'Kopieer' naast Wachtwoord.
  7. Je wachtwoord wordt gekopieerd naar het klembord, zodat je deze in je inlogscherm kunt plakken en bijwerken.

Safari

1. Klik op 'Safari' bovenin je scherm;
  2. Ga naar 'Voorkeuren';
  3. Klik vervolgens op het tabblad 'Wachtwoorden'. Ontgrendel de informatie met de inlogcode van je Mac;
  4. Je ziet nu alle wachtwoorden en gebruikersnamen die je hebt opgeslagen. Klik op een account en vervolgens op 'Wijzig' rechts naast de accountnaam. Je ziet dan het wachtwoord staan;
  5. Kopieer het wachtwoord zodat je deze in je inlogscherm kunt plakken en bijwerken.

Microsoft Edge

1. Klik op de menuknop (drie puntjes, rechts);
  2. Ga naar 'Instellingen.
  3. Ga naar naar 'Profielen';
  4. Klik op 'Wachtwoorden';
  5. Je ziet een lijst met je opgeslagen wachtwoorden. Klik vervolgens op de drie puntjes achter achter het account waarvan je het wachtwoord wilt kopiëren;
  6. Klik op 'Wachtwoord kopiëren';
  7. Je wachtwoord wordt gekopieerd naar het klembord, zodat je deze in je inlogscherm kunt plakken en bijwerken.

LastPass

1. Kies in het menu links voor "All Items";
  2. Selecteer de account waar het om gaat;
  3. Klik boven op "Actions" en dan op "Copy Username" of Password;
  4. Je kunt ook het item (account) met de rechtermuisknop aanklikken.

Bitwarden

1. Kies in de Bitwarden app voor "My Vault" in de menubalk, links bovenin;
  2. Klik de account aan waarvan je het wachtwoord wilt kopiëren;
  3. Klik rechts in de hoek op het tandwiel-icoontje;
  4. Je zie nu die opties om het wachtwoord en de gebruikersnaam te kopiëren.

1Password

1. Ga links in het menu naar "All Items" of zoek je account er bij via de zoekfunctie;
  2. Klik het gewenste item aan en je ziet nu rechts de details;
  3. Klik op het wachtwoord veld en je kunt kiezen voor "Copy".

NordPass

1. Kies in het menu links voor "All Items" of "Logins";
  2. Klik op het gewenste item;
  3. Je ziet je gebruikersnaam, wachtwoord en de URL;
  4. Ga met je muis op "Password" staan en de optie "Copy" wordt zichtbaar;
  5. Klik op "Copy" en het wachtwoord is gekopieerd.