Soms wil je via SSH inloggen op je hostingpakket. Om een script te starten of om gemakkelijk iets te zoeken.

SSH voor je hostingpakket staat standaard uitgeschakeld. Je kunt het inschakelen, maar daarvoor moet je een paar stappen nemen.

Let op: Op dit moment is het alleen mogelijk om via je IPv4 adres met SSH te verbinden.

Stap 1: SSH inschakelen

Schakel SSH in op het hostingpakket door via Mijn Versio links in het menu naar Hosting te gaan.

Klik dan op de domeinnaam van het hostingpakket waarvoor je SSH wil inschakelen. Scroll iets naar beneden en zet bij de Instellingen het schuifje bij SSH toegang naar aan.

Stap 2: IP-adres toegang geven

Als SSH ingeschakeld staat, kun je er nog niet direct bij. Je moet namelijk eerst het IP-adres waar vandaan je wil verbinden, toestaan op de server.

Log daarvoor in op DirectAdmin (het controlepaneel van je hostingpakket) met de knop Naar DirectAdmin

Bij Extra kenmerken staat de optie Manage SSH. Daar kun je het IP-adres van je eigen verbinding whitelisten.

Tip: Je eigen IP-adres vind je bijvoorbeeld via www.watismijnip.nl. Wil je juist verbinden vanuit een andere server, bijvoorbeeld om te automatiseren? Geef dan het IP-adres van die server op.

Stap 3: Inloggen via SSH

Heb je je IP-adres op de whitelist gezet? Dan kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord (die heb je per e-mail gekregen na oplevering van je pakket) inloggen via SSH vanuit het IP-adres dat je in stap 2 hebt ingesteld.

Verbind hiervoor met je eigen SSH-programma met het IP-adres van de server via poort 22. Heb je het IP-adres niet paraat, kijk dan bij System Info in het tabblad Account Configuratie.