Wil je WordPress gebruiken op je hostingpakket, maar niet zelf de installatie moeten doen?

Geen probleem! Met Softaculous heb je binnen een paar minuten een volledige WordPress installatie op je DirectAdmin hostingpakket staan.

Om te beginnen, log je eerst in op de DirectAdmin-omgeving van je hostingpakket. Dat kan via Mijn Versio of met de inloggegevens die we je gestuurd hebben na de bestelling van je pakket.

Ben je ingelogd in je hostingpakket, ga dan naar Plug-ins en klik op WordPress.

Automatisch verschijnt nu de WordPress installatie pagina van Softaculous. Je kunt vanuit hier informatie krijgen over WordPress, de versies, screenshots en mogelijkheden.

In het tabblad Installeer (standaard geopend) kun je klikken op de knop Installeer nu.

De standaard instellingen zijn al vrij goed. Paar puntjes waar je wel nog naar kunt kijken:

- Heb je al een SSL-certificaat, kies bij het Protocol dan voor https:// of https://www..

- Gebruik als gebruikersnaam nooit admin. Dat is de eerste gebruikersnaam die hackers proberen. Kies je eigen naam, een nickname die je vaak gebruikt of iets anders, maar geen admin.

- Zorg dat je een geldig en actief e-mailadres invult, anders kun je de toegang tot je website kwijt raken als je je wachtwoord vergeet.

Scroll je iets verder naar beneden, kun je het veld met Extra opties openklappen. Ook hier staan wat aandachtspunten.

- Wil je zo min mogelijk omkijken hebben naar het onderhoud van je WordPress website? Vink dan WordPress plug-ins automatisch updaten en WordPress templates automatisch updaten aan.

- Aan de linkerkant, selecteer bij Automatisch updaten de optie Upgrade to Minor versions only of Upgrade to any latest version available.

- Stel automatische back-ups in! Afhankelijk van hoe actief je je website aanpast, kies je voor een keer per dag, week of maand.

Heb je alle instellingen klaar? Scroll dan helemaal naar beneden. Vul bij E-mail installatie gegevens naar je eigen e-mailadres in en klik op de blauwe knop Installeer.

WordPress wordt nu voor je geïnstalleerd. Binnen een paar minuten kun je inloggen met jouw admin-gegevens en kun je aan de slag!