Heb je een hostingpakket en wil je daar een e-mailadres op maken? In dit artikel lees je hoe.

Let op: Dit artikel gaat over onze DirectAdmin hostingpakketten. Heb je een Mail&Spam of Sitebuilder pakket, volg dan de stappen in dit artikel: Hoe maak ik een e-mailadres aan in mijn Mail & Spam?

INHOUDSOPGAVE

Stap 1: Inloggen in DirectAdmin

Om je e-mailadres aan te maken voor je hostingpakket, moet je inloggen in DirectAdmin. Dat kan in een keer, via de gegevens die je na de bestelling per e-mail hebt ontvangen.

Je kunt ook inloggen via Mijn Versio. Klik daarvoor links in het menu op Hosting en dan de domeinnaam waarvoor je de mailadressen wil aanmaken.

In het scherm waar je dan in komt, scroll je iets naar beneden. Onderaan bij de Hosting instellingen zie je de knop Naar DirectAdmin.

Stap 2: Account aanmaken

Eenmaal in DirectAdmin, kun je het e-mailadres aanmaken.

Dat doe je door in het menu via E-mail Beheer naar E-mail Accounts te klikken. Daar zie je aan de rechterkant dan de knop Account aanmaken.

Stap 3: Instellingen bepalen

Er zijn vier velden die ingevuld moeten zijn om een e-mailadres aan te maken. Dat zijn:

Gebruikersnaam

Het e-mailadres zelf.

Je vult hier alleen het deel voor het apenstaartje in, de rest komt er automatisch bij.

Wachtwoord

Je kunt zelf een wachtwoord kiezen, of door DirectAdmin laten maken door op de knop met de twee dobbelsteentjes te klikken.

Gebruik een sterk wachtwoord, bijvoorbeeld eentje met een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en leestekens.

Je kunt het wachtwoord zichtbaar maken door op het oogje aan het einde van de regel te klikken. Zodra je op Account aanmaken klikt, krijg je ook nog een keer het ingevulde wachtwoord te zien, maar daarna is het voor altijd verdwenen. Je kunt natuurlijk wel altijd een nieuw wachtwoord instellen.

E-mail quota (MB)

Het aantal megabytes aan schijfruimte dat dit e-mailadres mag gebruiken.

Afhankelijk van hoe je het e-mailadres gaat gebruiken, is 50MB wat weinig. Stuur en ontvang je alleen "simpele" mailtjes, kun je er duizenden in kwijt. Maar met bijlages is dat al een stuk minder. Ook het verschil tussen POP3 en IMAP telt hier mee.

Bij POP3 download je de mail naar je eigen e-mailprogramma en hoeft het niet meer in het hostingpakket te blijven staan. Bij IMAP blijft de mail altijd op het hostingpakket staan en zo kan de 50MB vollopen.

Let op: Hou er rekening mee dat de ruimte die het e-mailaccount gebruikt, op je hostingpakket staat en dus invloed heeft op de ruimte van je totale hostingpakket.

Verzend limiet

Het aantal e-mails dat dit account per dag kan versturen.

200 is standaard en ook het maximale. We doen dit om spamverzending te voorkomen. Ook al wordt een e-mailadres overgenomen door een hacker, kan die nooit meer dan 200 spamberichten per dag versturen. De impact wordt dan minimaal, aangezien de tienduizenden spamberichten die ze eigenlijk willen versturen, nooit verder komen dan de server.

Account aanmaken

Klik ten slotte op de knop Account aanmaken om het nieuwe e-mailadres in te stellen.

Stap 4: E-mailadres instellen

Heb je het nieuwe e-mailadres aangemaakt, kun je het instellen in je e-mailprogramma.

Hoe dat moet, is per e-mailprogramma verschillend. Je kunt in ieder geval bij ieder programma uit de voeten met de algemene server instellingen. Die vind je hier: Wat zijn de instellingen van de mailserver?