Als je een domeinnaam bij Versio afneemt dan heb je de beschikking over DNSSEC. Dit is een protocol waarmee op een veilige manier DNS gelinkt wordt aan een domeinnaam. Als je een domeinnaam gebruikt om een website te bezoeken zorgt DNSSEC er voor dat je niet terecht komt op een onveilige site die zich anders voordoet.


Inhoudsopgave


Aan en uitzetten

Bij voorkeur staat DNSSEC altijd aan. Je bezoekers zijn dan beveiligd en jouw domeinnaam krijgt een goede score. Dit is ook weer goed voor je vindbaarheid. 

Als je een domeinnaam gaat verhuizen is het makkelijker om DNSSEC van tevoren uit te schakelen. Het protocol zorgt er namelijk ook voor dat onbevoegden niet zomaar jouw domeinnaam kunnen inpikken. 

Mijn Versio

Het inschakelen of uitschakelen van DNSSEC doe je via Mijn Versio


Let op: je kunt DNSSEC op deze manier alleen gebruiken als je domeinnaam via Mijn Versio geregistreerd is én je gebruik maakt van onze nameservers (ns-a.dns.versio.nl en ns-b.dns.versio.eu)!


  • Kies links in het menu op Domeinnamen;
  • Klik op de betreffende domeinnaam; 
  • Scroll naar beneden totdat je het blok Domein Instellingen ziet. 



In het voorbeeld hierboven zie je dat DNSSEC Uit staat. 

  • Klik op de knop Aanzetten. Je krijgt de vraag of je het zeker weet;
  • Klik daarvoor nog een keer op Aanzetten;
  • Na een paar seconden herlaadt de pagina zich en zie je bij Domein Instellingen dat DNSSEC nu Aan staat.


Tip: heb geduld! Het inschakelen van DNSSEC zelf gaat heel snel. Het duurt een tijdje (maximaal 24 uur, vaak maar een half of 1 uur) voordat het voor alle internetbezoekers actief is.