Heb je net een nieuwe VPS besteld via CloudStack, maar kan je die niet bereiken? Waarschijnlijk heb je dan de firewall nog niet goed ingesteld.

Voor het verbinden met de VPS via SSH of op iedere andere poort, moet je binnen Cloudstack ook de daarvoor nodige poorten open zetten. Standaard is de "default" policy actief, die heeft geen enkele poort open staan.

Via het Cloudstack panel kun je dan poorten en IP-adressen toevoegen welke je toegang wil geven tot specifieke poorten of diensten. Standaard is dat poort 22 voor SSH bijvoorbeeld, 80 en 443 voor websites en 25, 465, 587 en 993 voor het ontvangen en versturen van e-mail.

Hoe je de firewall binnen CloudStack instelt, lees je in dit dit artikel.