Via CloudStack kun je een console venster openen naar de server. Hier wordt dan gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord.

Als je net een nieuwe server hebt aangevraagd, heb je nog geen gebruikersnaam en wachtwoord. Hoe log je dan toch in?

SSH Key Pair

Om op de VPS in te loggen, stel je eerst een SSH Key Pair in via Cloudstack. Je kunt dan zonder wachtwoord inloggen vanaf het apparaat waarop je de key genereert.

Via de console inloggen kan dus niet. Wel kan je via de terminal op je lokale device, waarvan je de key hebt geupload, inloggen zonder credentials.

Let op: De SSH Key Pair wordt alleen op de server geïnstalleerd tijdens een nieuwe installatie. Heb je al een VPS gedeployed, verwijderd deze en vraag hem opnieuw aan.