Je website moet beveiligd zijn. Soms omdat het verplicht is en anders gewoon omdat het een vertrouwd gevoel geeft aan de bezoeker.

In dit artikel lees je hoe je een Let's Encrypt certificaat activeert in je hostingpakket.

Inloggen in DirectAdmin

Om het gratis SSL-certificaat van Let's Encrypt te installeren, log je eerst in op DirectAdmin. Dat is het controlepaneel van je hostingpakket.

Je kunt direct inloggen met de gegevens die we je gemaild hebben tijdens het verwerken van je bestelling.

Je kunt ook via Mijn Versio inloggen. Klik daarvoor links in het menu op Hosting, dan het hostingpakket waarvoor je het certificaat wil aanvragen. Scroll iets naar beneden. In het blok met de Hosting instellingen, staat onderaan een knop Naar DirectAdmin.

Tip: als je toch hier bent, controleer dan meteen of het schuifje bij SSL Beveiliging aan staat. Zo niet, doe dat eerst voordat je op Naar DirectAdmin klikt.

Het certificaat aanvragen

In DirectAdmin, klik op het menu op Account Beheer en dan SSL Certificaten

Tip: zie je SSL Certificaten niet staan in de lijst van opties bij Account Beheer? Klik dan eerst op Domein instellingen, dan de domeinnaam en vink Beveiligde SSL verbinding aan.

In het volgende scherm, selecteer het tabblad Gratis & automatisch certificaat van Let's Encrypt.

Selecteer de hostnamen (je domeinnaam met eventueel een subdomein, dus iets voor de punt) waarvoor je een certificaat wil bestellen.

Let op: alleen voor hostnamen die naar deze hostingserver verwijzen, kun je op deze manier een certificaat aanvragen. Draait je e-mail of juist je website op een andere server, kan dat bijvoorbeeld niet.

Klik tenslotte op de groene knop Opslaan om het certificaat aan te vragen.

Tip: Als het certificaat is aangevraagd, duurt het ongeveer 1 minuut voordat het ook op de website zichtbaar is. Denk dus niet te snel "het is fout gegaan"!