Vooral als je meerdere domeinnamen beheert, ben je vaak bezig met dezelfde aanpassingen te maken in het DNS. Alle domeinnamen staan bijvoorbeeld op dezelfde hostingserver. Of je gebruikt voor allemaal dezelfde mailinstellingen.


DNS-templates bieden een ideale oplossing. Je hoeft een aanpassing dan maar 1 keer te maken. Automatisch worden alle domeinnamen die je hebt gekoppeld, voorzien van die aanpassing.


Hoe je een domeinnaam koppelt aan een DNS-template, lees je in dit artikel.


Stap 1: DNS-template en domeinnaam in Mijn Versio


De eerste stap is natuurlijk zorgen dat je een DNS-template beschikbaar hebt. Dat doe je door via Mijn Versio een nieuw template aan te maken. 


Hulp nodig bij het aanmaken van een DNS-template? Die vind je hier!


De domeinnaam die je wil koppelen, moet ook in Mijn Versio staan. Je kunt hiervoor een nieuwe domeinnaam bestellen, een bestaande domeinnaam naar Versio verhuizen of een domeinnaam die al in Mijn Versio staat gebruiken. 


Stap 2: Selecteer domeinnaam om te koppelen


Het koppelen van domeinnamen aan een DNS-template doe je dus via Mijn Versio. Klik hiervoor links in het menu op Domeinnamen en dan op Beheer DNS-templates.


Selecteer het DNS-template dat je wil gebruiken door op Beheren te klikken.


In het vak Gekoppelde domeinen klik je op de knop Koppel/ontkoppel domeinen


Vink de domeinnaam aan die je wilt koppelen en klik op Wijzigingen opslaan


Let op: bestaand er al DNS-records voor de gekozen domeinnaam? Deze worden verwijderd! Zorg er dus voor dat alle records die je nodig hebt, in het DNS-template staan.