Als je meerdere domeinnamen beheert ben je vaak bezig met dezelfde aanpassingen te maken in de DNS. DNS-templates bieden een oplossing. Je hoeft elke aanpassing dan maar één keer te maken. Alle domeinnamen die je hebt gekoppeld worden dan automatisch aangepast. We leggen in dit artikel uit hoe je dat doet.

Inhoudsopgave

Stap 1: Template aanmaken

Het maken van een DNS-template doe je via Mijn Versio

1. Klik links in het menu op Domeinnamen;
  2. Kies voor Beheer DNS-templates;
  3. Rechts bovenin zie je dan de knop + Template toevoegen.
  4. Geef het DNS-template een naam;
  5. Klik op Bewaar.

s0lqKQjofDQ6GDsLuQupkRQHHgcsTvY9dg

Stap 2: DNS records aanmaken

Een DNS template zorgt er voor dat er automatisch records worden toegevoegd aan de DNS-zone van een domeinnaam. Je kunt verschillende type DNS-records instellen.

Stappenplan

1. Klik op + Voeg DNS-record toe;
  2. Vul de velden in;
  3. De Naam kun je leeglaten. Vul je  daar wel iets in dan wordt dat het subdomein.
  4. Als Waarde vul je in waar het DNS-record naar moet verwijzen.

NB: Een uitleg van de meest voorkomende records vind je hier.

vCXnIQlMFaaOSA5HQ2B6eiV_8gQgbf8Xyg

Stap 3: Koppelen aan een domeinnaam

Heb je alle DNS-records naar wens ingevuld dan kun je het template koppelen aan je domeinnamen. Hoe je dit doet lees je hier.