Het koppelen van een extra domeinnaam aan je hostingpakket doe je in twee stappen.

Stap 1: DNS instellen

De eerste stap is het goed instellen van DNS-records. Je doet dit in Mijn Versio door links in het menu te klikken op Domeinnamen en dan te klikken op de domeinnaam die je gaat koppelen. Op die pagina zie je de DNS-instellingen staan.

Record toevoegen

Voeg de volgende nieuwe records toe:

TypeNaamWaarde
A(leeg)Het IP-adres van je hostingpakket
A* (het sterretje boven de 8)Het IP-adres van je hostingpakket
MX(leeg)mail.jedomein.nl (prioriteit: 10)

Tip: weet je niet wat je IP-adres is? Je vindt het in DirectAdmin (je hostingpakket) onder Systeem info > Site overzicht / statistieken > Account Configuratie

Het aanpassen van DNS-records duurt altijd even voordat het helemaal actief is. Dat kan tussen de 10 minuten en 24 uur duren, afhankelijk van je internetprovider. Werkt het niet meteen, wacht dan nog even af (maar vraag vooral als je er nog niet zeker van bent of je het goed gedaan hebt).

Stap 2: Domeinnaam toevoegen aan DirectAdmin

Stap 2 is het aanmaken van de domeinen in DirectAdmin, je hostingpakket. Log in op je hostingpakket via Hosting links in het menu, dan taarten-centrum.nl en ten slotte Naar DirectAdmin.

Daar kun je via Account Manager > Domain Setup nieuwe domeinen toevoegen.

Domein aanmaken

Je kunt de standaard instellingen hier laten staan, zodat ieder domein binnen het hostingpakket evenveel rechten en opties heeft.

Beveiligde SSL verbinding geeft het nieuwe domein toegang tot SSL-certificaten, wat nodig is voor een beveiligde verbinding naar de website.

CGI toegang staat standaard uit. Dit geeft namelijk toegang tot het uitvoeren van PERL-code, iets dat vaak door hackers misbruikt wordt.

PHP toegang staat standaard wel aan, aangezien PHP vaak de basis vormt van een website. Vooral als je bekende platformen zoals WordPress, Joomla of Prestashop gebruikt. Weet je zeker dat je PHP niet gebruikt? Vink dit dan uit.

Lukt het koppelen van een domein toch niet? Laat het dan weten via de chat in Mijn Versio en we helpen je graag verder.