Als je een domeinnaam bestelt staat deze automatisch op jouw naam. Dat wil zeggen op de naam zoals die bij ons bekend is in onze administratie. Bestel je een domeinnaam die op naam moet van iemand anders? Dan kun je dit handmatig aanpassen.

Inhoudsopgave

Domeinhouders

Je kunt in je klantaccount meerdere domeinhouders aanmaken. Een bestelde domeinnaam kun je dan op naam van één van die domeinhouders zetten. Hiermee staat de domeinnaam wel onder jouw klantaccount bij ons maar op een ander naam. Dat doe je door gebruik te maken van een domeinhouder.

Let op: Het gaat hier dus niet om het verhuizen van een domeinnaam. Deze blijft onder dezelfde account bij ons. Je past alleen de naam van de houder aan. Wil je een domeinnaam verhuizen? Kijk dan hier.

Domeinhouder aanpassen

Een domeinhouder kun je tijdens het bestellen van een domeinnaam aangeven. Je kunt ook na het bestellen een houderwijziging doorvoeren via Mijn Versio. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

1. Klik links in het menu op Domeinnamen. Klik vervolgens op de domeinnaam waarvoor je de domeinhouder wil aanpassen.
  2. Klik bij Domein eigenaar (onder WHOIS-gegevens) op Wijzigen. Hier zie je een lijst met beschikbare domeinhouders.
  3. Selecteer de domeinhouder die je wil koppelen aan deze domeinnaam en klik op de knop Wijzigingen opslaan. Let op: het kan tot 72 uur duren voordat de gegevens overal zijn bijgewerkt.

Tip: nog geen domeinhouders aangemaakt? Dan is deze lijst leeg. Lees het artikel Hoe kan ik een nieuwe domeinhouder aanmaken als je niet weet hoe je een nieuwe domeinhouder aanmaakt.

pyt-rY_alqzaJNK0ADa65UBdossvmCgfJQ

Gegevens van domeinhouder wijzigen

Let op: eenmaal aangemaakt is het niet mogelijk om de gegevens een domeinhouder te wijzigen. Wees dus secuur bij het invullen van de gegevens zoals het mailadres. Als er gegevens veranderen maak je een nieuwe domeinhouder aan.

Contact

Heb je een vraag over domeinhouders of gaat er iets mis met een aanpassing die je wilt doorvoeren? Neem gerust even contact met ons op.