Het kan zijn dat je bij ons een domeinnaam hebt staan die je wilt koppelen aan een externe provider, zoals Jimdo, Shopify, Wix, etc. Dat doe je door de DNS-records van de domeinnaam aan te passen naar de gegevens die je van je partij gekregen hebt. DNS-records bepalen onder andere naar welk IP-adres de domeinnaam verwijst en op welke server de e-mail wordt afgeleverd. Er zijn 2 manieren om de DNS te wijzigen, dit kan door bestaande records te wijzigen of indien nodig door nieuwe records die nog niet bestaan toe te voegen.


DNS beheer openen

Stap 1: DNS beheren doe je dit via je Mijn Versio. Log hiervoor in op mijn.versio.nl.


Stap 2: Klik links in het menu onder Mijn Producten op Domeinen. Klik daarna op het tandwieltje in de regel van de domeinnaam waar je de DNS van wilt beheren.


Stap 3: Je ziet nu een aantal blokken met informatie over je domeinnaam. In het derde blok DNS instellingen vind je de DNS records. Als het goed is zijn er al een aantal DNS-records bekend voor deze domeinnaam.


Bestaand DNS record wijzigen

Stap 1: Kies het record dat je moet wijzigen en klik op de knop Bewerk aan het einde van de regel.


Stap 2: Voer de wijzigingen voor de velden die aangepast dienen te worden en klik op de knop Opslaan. Je wijziging is nu opgeslagen en kan door de verschillende internet service providers verwerkt worden, dit kan enkele uren duren.


Nieuw DNS record toevoegen

Stap 1: Rechtsboven in het DNS Instellingen blok klik je op de knop Voeg record toe.


Stap 2: Er zijn een aantal velden waaruit een record bestaat, dit betreft het Type, Naam, Waarde en TTL. Je zult van je hosting partij een aantal waardes meegekregen hebben om in te stellen. De meeste zijn vanzelfsprekend en kun je 1 op 1 overnemen. Het Naam veld is hierop een uitzondering, er zijn een aantal mogelijkheden. In het onderstaande voorbeeld zullen we het hebben over 'domeinnaam' dit is jou domeinnaam volledig uitgeschreven. Dus als je website voorbeeld.nl is dan bedoelen we dat met 'domeinnaam'. www.voorbeeld.nl is in het onderstaande voorbeeld dus www.domeinnaam .

  • domeinnaam = Dit is hoe Mijn Versio de record notatie heeft, de domeinnaam staat standaard al ingevuld dus je kunt het invoer veld verder leeg laten.
  • @ = Wanneer je hosting partij het over @ heeft bedoelen ze de domeinnaam zonder www of zonder ander subdomein ervoor, dit is dus hetzelfde als de bovenstaande en bij het Naam veld hoef je in Mijn Versio dus niets in te voeren.
  • www.domeinnaam = Dit is een subdomein genaamd www, in het Naam veld voer je dan dit in: www
  • www = Zelfde als bovenstaande maar uitgeschreven in andere notatie wijze, ook hier is je invoer: www


Stap 3: Voer de wijzigingen voor de velden Type, Naam en Waarde in.


Stap 4: Klik op de knop Opslaan. Je wijziging is nu opgeslagen en kan door de verschillende internet service providers verwerkt worden. Let op: it kan enkele uren duren.