Wil je je domein verhuizen naar een andere partij? Dan heb je hier de verhuiscode voor nodig, ook wel token, verhuistoken, authorisatiecode of transfer token genoemd.


De nieuwe partij kan deze gebruiken om het domein naar hen toe te verhuizen. Deze verhuiscode vraag je op via je Mijn Versio.


Wij vinden het jammer om te horen dat je erover denkt om jouw domeinnaam te verhuizen. Heb je problemen met of vragen over jouw domeinnaam of als je ergens anders mee zit, horen wij dat graag en zoeken wij samen graag naar een goede oplossing. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze support.


Opvragen verhuiscode

Klik links in het menu onder Mijn Producten op Domeinen. Klik daarna op de domeinnaam die je wilt verhuizen.In het blok Gevarenzone helemaal onderaan de pagina zie je de knop Opzeggen of verhuizen. Klik hierop zodat je naar het beëindigen van de dienst gaat.


Je kunt nu voor de domeinnaam en per gekoppeld abonnement (zoals hosting of een SSL-certificaat) aangeven wat je wil doen. Vink je het domein aan en het vinkje bij Verhuiscode opsturen krijg je de token per e-mail toegestuurd. Ook wordt de domeinnaam opgezegd, zodat die volgend jaar niet verlengd zal worden. Klik ten slotte op de knop Dienst(en) opzeggen om de verhuiscode per e-mail te ontvangen. 


Let op: Het kan een paar minuten duren voordat de e-mail in je inbox terecht komt. Niet alle extensies werken met een verhuiscode of kun je op deze manier ophalen, daarvoor zijn andere helpdesk-artikelen beschikbaar.