Als je een domeinnaam bestelt, is die normaal gesproken voor jou. Niet alleen voor jou, maar ook van jou.


Bestel je een domeinnaam voor iemand anders, is het wel zo netjes om die dan ook voor en van die persoon te maken. Dat doe je door gebruik te maken van een domeinhouder.


Een domeinhouder kun je tijdens het bestellen van een domeinnaam aangeven. Je kunt ook na het bestellen een houderwijziging doorvoeren via Mijn Versio. Hoe je hier een houder voor aanmaakt, lees je in dit artikel.


Klik links in het menu op Domeinnamen. Onder de lijst met domeinnamen (als je die al hebt), klik je op de knop Beheer domeinhouders.


Op de nieuwe pagina, klik rechts bovenin op de knop Domeinhouder aanmaken.


Je krijgt dan een formulier te zien. Vul dit helemaal in en klik dan onderaan op de knop Bewaar.


Let op: vul de gegevens allemaal (goed) in. Afhankelijk van bij welke registry (de verkoper van een of meerdere domeinnaam-extensies) de domeinnaam wordt vastgelegd, zijn deze gegevens nodig. Iedere registry vereist in ieder geval een werkend e-mailadres. De meeste willen een voornaam (een voorletter is dan niet voldoende) en achternaam. DNSbe (voor alle .be domeinnamen) wil een geldig adres en controleert daar ook op. Kloppen de gegevens niet? Dan wordt de domeinnaam niet geleverd of ingetrokken, zonder dat daarvoor geld wordt teruggegeven.