Je hebt met mail van Versio altijd toegang tot de webmail. Maar je kunt je mail ook in een e e-mailprogramma op je computer te beheren zoals bijvoorbeeld in Outlook.

Inhoudsopgave

1. Outlook voor Windows

Stap 1: Start Outlook;

Stap 2: Klik helemaal linksboven in beeld op de knop Bestand;

Stap 3: Klik op de knop Account toevoegen;

Stap 4: Vul nu je mailadres in. Klik daarna op de knop Verbinding maken.

Stap 5: Vul nu je wachtwoord in en klik op de knop Verbinding maken.

2. Outlook voor MacOS

Bij de eerste keer openen van Outlook op MacOS krijg je direct de vraag om een e-mailadres toe te voegen. Als je dit venster al hebt gesloten kan je een nieuw account toevoegen via deze stappen.

Stap 1: Klik helemaal linksboven op de knop Outlook en vervolgens in het menu op Voorkeuren;

Stap 2: Klik onder de Persoonlijke Instellingen categorie op de knop Accounts;

Stap 3: Klik op de knop E-mailaccount toevoegen;

Stap 4: Vul hier het e-mailadres in en klik op de knop Doorgaan;

Stap 5: Controleer je e-mail instellingen met de onderstaande gegevens:

• Type: IMAP
  • E-mailadres: Hier staat je eerder ingevoerde e-mailadres
  • Server voor inkomende e-mail: mail.versio.nl
  • Poort (inkomende): 993
  • Server voor uitgaande e-mail: mail.versio.nl
  • Poort (uitgaande): 465
  • SSL gebruiken om verbinding te maken: Deze komt 2x voor, beide zet je aangevinkt

Stap 6: Als je op Account toevoegen hebt geklikt krijg je dit scherm te zien. Je account is succesvol toegevoegd.

3. Foutoplossing (Windows)

Krijg je na de bovenstaande stappen toch foutmeldingen? Volg deze stappen om de server instellingen controleren.

Stap 1: Kijk eerst op onze status pagina op versio.nl/status of er storingen zijn. Is dit niet het geval open dan Outlook weer en klik dan op de knop Bestand;

Stap 2: Klik onder de Accountgegevens op de knop Serverinstellingen;

Stap 3: Controleer de accountinstellingen bij Inkomende e-mail. De instellingen die je hierin zou terug moeten zien zijn:

• Gebruikersnaam: Dit is je mailadres. In dit voorbeeld gebruiken we mijnemail@versio.nl
  • Wachtwoord: Dit is je e-mail wachtwoord
  • Wachtwoord onthouden: Deze optie is optioneel en kan je naar wens in- of uitschakelen
  • Server: Dit is mail.versio.nl of je eigen mail subdomein
  • Poort (IMAP): Hier voer je 993 in. We raden gebruik van IMAP aan.
  • Poort (POP): Hier voer je 995 in.
  • Versleutelingsmethode: Dit moet SSL/TLS zijn
  • Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen: Dit vinkje moet uitgeschakeld zijn

Wanneer de instellingen kloppend zijn klik je op de knop Volgende.

Stap 4: Klik nu op Uitgaande e-mail. Controleer hier ook de instellingen.

• Server: Dit is mail.versio.nl of je eigen mail subdomein
  • Poort: Hier voer je 465 in
  • Versleutelingsmethode: Dit moet SSL/TLS zijn
  • Time-outs voor server: Deze optie kan je naar wens instellen, de standaardwaarde is voldoende
  • Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) eisen: Dit vinkje moet uitgeschakeld zijn, zoals in het voorbeeld
  • Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: Dit vinkje moet ingeschakeld zijn. Je kan hiervoor de eerste optie gebruiken, de gegevens zijn voor de verzendende server standaard gelijk

Wanneer de instellingen kloppend zijn klik je op de knop Volgende.

Stap 5: Wanneer deze instellingen allemaal kloppen sla je deze op met de knop Volgende. Kijk je of dit het probleem verholpen heeft. Blijf je foutmeldingen ontvangen neem dan contact op.