Via mijn.versio.nl kun je inloggen op je Mijn Versio omgeving. Hier vind je alle informatie over je Mail & Spam en Sitebuilder  én een knop om nieuwe e-mailadressen aan te maken. Vervolgens zijn er 2 manieren om je e-mailadres te beheren, via een e-mailprogramma zoals Outlook en via de Webmail.

E-mailadres aanmaken

Klik links in het menu onder Mijn Producten op Hosting. Klik daarna op het tandwieltje in de regel van de domeinnaam met Mail & Spam waar je het e-mailadres op wilt aanmaken.

In het eerste blok zie je in het midden de knop Beheer accounts. Klik hierop zodat je in het overzicht komt waar je al je e-mailadressen kunt beheren.

Rechtsboven aan zie je de knop Voeg gebruiker toe. Klik hier op en voer beide velden voor gebruiker en wachtwoord in naar eigen invulling. Bij gebruiker voer je de naam van de mailbox in. Deze naam zal gebruikt worden in het voorste stuk van je e-mailadres wat vóór het apenstaartje staat. Bij wachtwoord geef je t wachtwoord op wat je deze mailbox wilt geven, deze heb je later nodig dus zorg dat je deze op een veilige plek bewaard.

Je ziet nu het overzicht weer, hier staat je net aangemaakte e-mailadres nu bij. Je kunt nu verder gaan met het beheren van dit e-mailadres of de stappen herhalen om nog een e-mailadres aan te maken.

1. E-mail beheren via de webmail

Je kunt de e-mailadres beheren door in een nieuw scherm naar webmail.versio.nl te gaan. Je ziet hier de velden gebruikersnaam en wachtwoord. Bij gebruikersnaam voer je het volledige e-mailadres in en bij wachtwoord het eerder opgegeven wachtwoord. Je komt nu in de Roundcube webmail omgeving waar je zowel de inkomende als uitgaande e-mail van dit e-mailadres kunt beheren.

2. E-mail beheren via een e-mailprogramma op de computer

Je kunt je e-mailadres toevoegen aan je e-mailprogramma naar keuze. Klik hiervoor in je nog open staande Mijn Versio scherm op de knop Terug en bij Verbindingsgegevens op de knop Toon details. Hier zie je alle instellingen die je nodig hebt voor het toevoegen van je e-mailadres aan je e-mailprogramma.

Hiervoor kun je een van de volgende artikelen gebruiken:
- Outlook
- Thunderbird
- Apple Mail