Als je een domeinnaam afneemt bij Versio heb je beschikking over de DNS. In de DNS kun je met meerdere typen records de routering van je domeinnaam bepalen. Een belangrijke type DNS record is het A-record.

Inhoudsopgave

Uitleg

Een A-record linkt een hostnaam aan een server. Bij een A-record vul je altijd een IP adres in. Elke server heeft een IP adres en door deze te koppelen aan een domeinnaam kun je met de domeinnaam naar de website toe.

Voorbeeld: Versio.nl verwijst naar 185.182.57.200, dat is het IP adres van onze server. De website van Versio staat op deze server gehost.

Kenmerken

• Een A-record moet altijd gekoppeld zijn aan een IP adres;
  • A-records hebben geen prioriteit nodig; het kan maar naar één IP verwijzen;
  • Er is een TTL van toepassing. Een wijziging in een A-record kan maximaal 24 uur duren.